Υγεία κ Καφές

Γιατί Ο Πρωινός Καφές Είναι Πράξη Αυτοφροντίδας

blog morning coffee

Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι το ίδιο σταθερό στην καθημερινότητά μου, αυτό είναι η αγαπημένη μου πρωινή συνήθεια του καφέ.
Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι η σχέση που έχω με τον καφέ είναι πολύ ιδιαίτερη.

Από την ποσότητα που θα βάλω στη μηχανή ή στο μπρίκι, μέχρι τη δοσολογία καφέ προς νερό ή την κούπα που θα τον σερβίρω. Σχεδόν πάντα, τον καταναλώνω σκέτο γιατί η άποψη ότι «καλός είναι ο καφές που μπορείς να τον πιεις χωρίς γάλα ή ζάχαρη» με βρίσκει σύμφωνη.

7 τρόποι που ο καφές «σε φροντίζει»

Πάνω απ’ όλα, όμως, πιστεύω ότι ο πρωινός καφές είναι μια πράξης αυτοφροντίδας, που σου δίνει μια αίσθηση ευχαρίστησης, οικειότητας και τάξης. Και οι λόγοι είναι πολλοί.

1. Μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Αρχικά,βελτιώνει την ψυχική μας υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να σχετίστει με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης. Μελετες έδειξαν ότι κάθε φλιτζάνι καφέ την ημέρα συνδεόταν με 8% χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

2. Σου δίνει μια αίσθηση σταθερότητας

Ένα σταθερό πράγμα στην καθημερινότητά, είναι ο πρωινός καφές. Η καθημερινή ρουτίνα σου προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια.

3. Σε παρακινεί να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι

Ένας ζεστός καφές είναι το καλύτερο κίνητρο για να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι, ιδιαίτερα τα κρύα πρωινά του χειμώνα.

4. Μπορεί να σε φέρει κοντά με φίλους, οικογένεια και τον/τη σύντροφό σου

Ο καφές είναι συνήθεια την οποία μπορείς να απολαύσεις από κοινού με τους συγκατοίκους, την οικογένεια ή τον/τη σύντροφό σου. Μπορεί να σε φέρει σε επαφή ακόμα και με φίλους που μένουν μακριά, μέσω διαδικτυακού ραντεβού για πρωινό καφέ.

5. Ο καφές δημιουργεί νέες συνήθειες

Η καφεϊνομανία είναι ένας τρόπος ζωής. Από την επιλογή του καφέ μέχρι τον τρόπο παρασκευής του, κάθε λεπτομέρεια αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου.

6. Έχει οφέλη στην υγεία

Ο καφές με μέτρο, έχει οφέλη για την υγεία μας. Μεταξύ άλλων περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάλιο και μαγνήσιο.

7. Σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος

Στην τελική, ο καφές σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος και όλοι οι παραπάνω λόγοι συμβάλλουν σε αυτό!

Δες εξαιρετικά Coffee Blend εδώ