Υγεία κ Καφές

ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΓΡΥΠΝΑΣ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΓΡΑΝΙΤΑ

κρυος καφες

Ώρα να μετατρέψουμε τον παγωμένο καφέ μας σε υπερπαραγωγή! Τον κάνουμε απολαυστική γρανίτα espresso, προσθέτουμε χτυπημένη κρέμα καρύδας και η μέρα μας αποκτά νότες δροσιάς!
Τις πρώτες μέρες του καύσωνα, που τίποτα δεν μπορούσε να με δροσίσει, έλιωναν τα παγάκια στον φρέντο μου μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, ο αγαπημένος μου παγωμένος καφές όχι μόνο νέρωνε, αλλά έπαιρνε πολύ γρήγορα μια ενοχλητική θερμοκρασία.

Εντωμεταξύ, αυτή η ζέστη σου ρίχνει και τα επίπεδα ενέργειας, οπότε προσωπικά τον καφέ τον χρειάζομαι ακόμα πιο πολύ!

Ένας παγωμένος καφές χωρίς ζάχαρη, που εύκολα υποκαθιστά και το παγωτό! Εδώ τη συνταγή την εξέλιξα: Σέρβιρα τη γρανίτα σε κανονικό ποτήρι, με χτυπημένη κρέμα καρύδας και τριμμένη μαύρη σοκολάτα. Α-πό-λαυ-ση!

Κατ’ αρχάς χρησιμοποιούμε έναν καλό καφέ, αυτόν που θα πίναμε, δεν κάνουμε οικονομίες εδώ, θέλουμε ποιότητα! Ετοιμάζουμε λοιπόν δύο κούπες καλό εσπρέσο – ή ένα δυνατό γαλλικό, αν προτιμάμε– και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο σιρόπι αγαύης που διαλύεται ωραία μέσα στον καφέ. Το πόσο γλυκό θα τον κάνουμε εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Μπορούμε να αφήσουμε τον καφέ και τελείως σκέτο, έχει λίγο γλυκαντικό και η κρέμα. Γενικά, αν θέλουμε να το γίνει περισσότερο σαν επιδόρπιο, προτείνω ιδανικά μία κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης, ή δύο αν μας αρέσει πιο γλυκό.

Παγώνουμε τον καφέ στην κατάψυξη για να γίνει σαν γρανίτα, την οποία θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. Χτυπάμε κρέμα καρύδας, η οποία είναι και vegan αλλά και τόσο νόστιμη, που θα κολλήσεις γενικά. Σερβίρουμε την κρέμα πάνω από την γρανίτα και αν θέλουμε τρίβουμε πικρή σοκολάτα από πάνω. Θα το ξαναγράψω: Α-πό-λαυ-ση!

Συνταγή για να γίνει ο παγωμένος καφές σαν γρανίτα espresso
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, συν 3-4 ώρες αναμονή
Vegan | Gluten-free