Υγεία κ Καφές

3 Υλικά Που Θα Απογειώσουν Τη Γευση Του Καφέ Σου

coffee_health

Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στον καφέ, πειραματίσου με συστατικά που έχεις στο σπίτι. Με κακάο, κανέλα ή μέλι, ο καφές γίνεται ακόμα πιο γευστικός και αρωματικός! 3 Υλικά Που Θα Απογειώσουν Τη Γευση Του Καφέ Σου .
Ο καφές είναι αγαπημένο ρόφημα. Πέρα από την ιδιαίτερη γεύση και την τόνωση που προσφέρει, έρευνες έχουν δείξει ότι υπό συνθήκες μπορεί να κάνει καλό και στην υγεία της καρδιάς. Ζεστός, κρύος, με ζάχαρη, γάλα ή σκέτος. Αυτές ήταν οι βασικές επιλογές που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα, οι προτιμήσεις γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, αφού νέα υλικά έχουν μπει στο παιχνίδι.

Αν έχετε βαρεθεί να πίνετε τον ίδιο καφέ κάθε μέρα, αλλά δεν θέλετε και να τον αποχωριστείτε κάνετε παραλλαγές αυτής της αγαπημένης συνήθειας. Ένας καφές εμπλουτισμένος με νέα αρώματα και γεύσεις μπορεί να σας ανανεώσει και να ωφελήσει στην υγεία σας.

  1. Ελληνικός καφές με σκόνη κακάο
    Το μυστικό για πιο σπέσιαλ ελληνικό καφέ είναι να προσθέσεις λίγο κακάο στο μπρίκι! Το κακάο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Ενώ έχει συνδεθεί και με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Επειδή και η σκόνη κακάο περιέχει λίγη καφεΐνη, αυτός ο συνδυασμός ενδεχομένως δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης. Οπως οι έγκυες γυναίκες ή όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), 100 γραμμάρια μη ζαχαρούχου κακάο σε σκόνη περιέχουν περίπου 230 mg καφεΐνης.

  1. Καφές με κανέλα
    Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος. Τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε ανθρώπους με διαβήτη. Αν θέλετε να κάνετε τη γεύση του καφέ σας πιο έντονη και να επωφεληθείτε από τα οφέλη του ροφήματός σας, δοκιμάστε να προσθέσετε μια πρέζα κανέλας.

Επίσης, έχετε κατά νου ότι η κανέλα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Καθώς θα γλυκάνει ελαφρώς το ρόφημά σας χωρίς να πάρετε πρόσθετες θερμίδες.

Όσον αφορά το στάδιο στο οποίο θα πρέπει να προσθέσετε το μπαχαρικό, η Jackie Newgent, διατροφολόγος-διατροφολόγος φυτικής διατροφής. Αναφέρει στο Everyday Health, ότι μπορείτε να προσθέσετε μεταξύ αυτών και κανέλα στον καφέ σας πριν ή μετά την παρασκευή.

  1. Καφές με μέλι αντί για ζάχαρη
    Αν πίνετε τον καφέ σας πολύ γλυκό αλλά παράλληλα θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης, τότε το μέλι είναι αυτό που χρειάζεστε. Να θυμάστε ότι επειδή το μέλι κάνει τον καφέ πολύ γλυκό, είναι καλύτερα να το προσθέσετε σιγά σιγά.

πηγη: ow.gr