Προετοιμασία

4 τρόποι να φτιάξετε αφρόγαλα χωρίς μηχανή

4 τρόποι να φτιάξετε αφρόγαλα χωρίς μηχανή

Σίγουρα μια ειδική μηχανή θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη και θα δώσει ένα ομοιόμορφο και σταθερό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αξιοπρεπές αφρόγαλα για τον καφέ σας χρησιμοποιώντας άλλα εργαλεία. Παρακάτω σας δίνουμε 4 τρόποι να φτιάξετε αφρόγαλα χωρίς μηχανή.

  1. Θυμάστε το χτυπητήρι του φραπέ;Μπορεί πλέον οι άνθρωποι που πίνουν φραπέ να είναι υπό εξαφάνιση, αλλά το εργαλείο του θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για να φτιάξετε αφρόγαλα.

Ρίξτε περίπου 110 γραμμάρια κρύου ή ζεστού γάλακτος σε ένα ποτήρι μεσαίου ύψους. Τοποθετήστε το χτυπητήρι ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος και ενεργοποιήστε το, μετακινώντας το απαλά πάνω-κάτω.

Μόλις το γάλα διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος και σχηματίσει ένα λείο με μικρές, ομοιόμορφες φυσαλίδες αφρό, σταματήστε το χτύπημα και αφαιρέστε το χτυπητήρι από το γάλα. Ρίξτε αμέσως το αφρόγαλα πάνω από το ρόφημά σας.

  1. Χρησιμοποιήστε σύρμα ζαχαροπλαστική . Ρίξτε περίπου 110 γραμμάρια κρύου γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι αυτό να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Έπειτα, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα χειροκίνητο σύρμα χτυπήστε δυνατά το γάλα μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος. Μόλις φτάσει στην υφή που θέλετε, ρίξτε το αμέσως πάνω από το ρόφημα.
  2. Κάντε αφρόγαλα σε ένα βαζάκι . Η μέθοδος αυτή μιμείται το σέικερ που χρησιμοποιούσαμε για τον φραπέ αλλά γίνεται με τη χρήση ενός βάζου. Ρίξτε περίπου 110 γραμμάρια κρύου ή ζεστού γάλακτος σε ένα μικρό βάζο και κλείστε καλά το καπάκι. Ανακινήστε δυνατά το βάζο μέχρι το γάλα να διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος. Και σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε αμέσως το αφρόγαλα.
  3. Βάλτε το γάλα στο μπλέντερ
    Τέλος, αν βαριέστε να κάνετε τη διαδικασία χειροκίνητα, μπορείτε να χτυπήσετε το γάλα στο μπλέντερ. Ρίξτε την ίδια ποσότητα κρύου ή ζεστού γάλακτος (περίπου 110 γραμμάρια) σε ένα μπλέντερ και βάλτε το σε λειτουργία σε μεσαία ταχύτητα. Όταν το γάλα διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος, είναι έτοιμο να το προσθέσετε στο ρόφημά σας.